Menu

Ezen az oldalom az általam készített CAT interface-t ismertetem. Ne gondolj semmi különlegesre. A neten sok féle verzió elérhető nekem ez vált be a rádióimnál. Ezek az interface-k stabilan működnek a két legismertebb programmal. Kezelik nem csak a szoftveres oldalát (frekvencia, üzemmódok), de a morze és a PTT bemenetek is bekötöttem. A kábel csatlakozások úgy lettek kialakítva, hogy a többi pontokhoz (ALC, SQL, stb) is hozzá lehessen férni az interface dobozán keresztül.

 

Inteface-k

Alul egy preselector látszik. Ide csatlakozik a PC hang ki- és bemenete, és innen megy tovább a kiválasztás szerint a megfelelő CAT-ba a hang.

 

Ez a rajz az FT-817-hez készült CAT interface rajza, de más 8x7 sorozatú Yaesuhoz is kisebb módosítással használható. A rádiónak, a CAT egyik csatlakozóján megtalálható a táp feszültség, de azt tapasztaltam, hogy ennek az áramkörnek ez a táplálás kevés. Késöbb kicseréltem az optócsatolókat olyan tipusra ami nem igényel tápfeszt, de ez sem hozott stabil működést. Ezért hagytam benne a külső táp csatlakozást. A kapcsolási rajzon az optó csatoló 4N25-ös, de ez kompatibilis a 6N136-ossal. A különbség oka: az utóbbi típusból jó néhány darab volt az "asztal fiókban". A rajzon a hangútvonalakat nem ábrázoltam, mivel ez nem aktív része a CAT vezérlőnek.

 

 

kapcsolási rajz

 

nyomtatott áramkör

A rajzra kattintva letölthető az áramkör 1:1 nyomtatási rajza. A rajz tükrözve van a vasalásos technológiát támogatva.

 

beültetési rajz