A stabil munkaerő: Az erős vállalat alappillére

A vállalatvezetőknek ma komoly kihívásokkal kell szembenézniük a piaci változások és azok hatásai miatt. Nehéz megszabadulni a megszokott gondolkodásmódtól és hozzáállástól, és ugyanakkor gyorsan észre kell venni és megfelelően reagálni a változásokra. Személyesen is szembesültem azzal, hogy néha túl későn kezdtem megvalósítani újításokat vagy nem tudtam kellően gyorsan reagálni a piaci változásokra, ami kellemetlenségekhez vezetett. Versenytársaim sokszor megelőztek ezen a területen. Ezért kezdtem kiemelten figyelni a piaci tendenciákra és már előre tervezni a változásokra való reagálást. Ennek eredményeként sikerült előre lépnem a versenytársakhoz képest, bár ez sok energiát igényelt.

Ma a legnagyobb érzékenységet a vállalatok számára, különösen a nagyvállalati szektorban, a munkaerőpiaci változások és az ezeknek való alkalmazkodás jelentik. Nem elegendő pusztán a folyamatos fejlesztésre helyezni a hangsúlyt. Nem elég, hogy a coaching és tréning jelen van a vállalat életében. Ezek önmagukban nem állítják meg az elvándorlás folyamatát, és nem segítenek hosszú távon megtartani a munkavállalókat a vállalatnál.

Én kifejezetten erre a problémakörre kerestem megoldást, és szerencsére rátaláltam a Kogwheel csapat assessment center szolgáltatására. Ma már a munkavállalók felvételét is olyan módon vizsgáljuk, hogy ne csak a megfelelő szaktudás, tapasztalat és kompetenciák legyenek meg, hanem a megfelelő karrierút is rendeljük hozzájuk a vállalaton belül hosszú távon. Ennek köszönhetően nem tapasztalunk elvándorlást vagy munkaerőhiányt. Büszkék vagyunk a stabil és erős munkaerőállományunkra, amit ennek fantasztikus csapatnak köszönhetünk. Bátran ajánlom őket mindenki számára.