Nem csak kötelező, hihetetlen hatékony is egyben

Amikor az ember alapít egy céget rengeteg dologra fel van készülve, tudja, hogy hihetetlen sok feladat és akadály fog elé állni az út során, azt azonban nagyon gyorsan rájön, hogy sokkal de sokkal több lesz a nehéz feladat, mint amire ő valaha is fel volt készülve. Számomra is nagy nehézséget okozott például a munkavédelem feladatainak tökéletes ellátása, hiszen ma már tudom, hogy ezek a feladatok egy tökéletes szolgáltató csapattal nem okoznak nagy bonyodalmat és nehézséget még egy építőipari tevékenységet folytató cég esetében sem, azonban ennek hiányában kész kínszenvedés tud lenni már maga a cégalapítás is.

Hihetetlen sok jogszabályi hivatkozás és rendelkezés tarkítja ugyanis a munkavédelem feladatkörét, és az ember hirtelen azt sem tudja, hogy rá mi vonatkozik és mi nem, azt azonban pontosan tudja, hogy egyrészt hihetetlen összegeket kap büntetésként mulasztás esetén, másrészt pedig nagyon fontos számára, hogy a cége és a munkavállalók egyaránt biztonságban legyenek. Én nem egy esetben láttam már sajnos azt, hogy egy jól működő és szakmailag is tökéletes tudás birtokában lévő céget hogyan tud tönkretenni egy munkahelyi baleset, főleg akkor, hogy ha emberi sérülés történik és nem volt megfelelő munkavédelmi oktatás és munkavédelmi rendszer.

Éppen ezért én csak és kizárólag olyan szakemberek mellett vagyok hajlandó megállni, akik lelkiismeretes és tökéletes munkát végeznek ezen a területen is és nem veszik félvállról a munkavédelmi feladatokat, legyen szó a kockázatértékelés, a munkavédelmi oktatás vagy a munkavédelmi rendszer kialakításának feladatáról. Az Activesafety csapatát elég sokáig keresgéltem, és el nem tudom mondani, hogy mennyire örülök hogy rájuk találtam. Minden feladatot tökéletesen ellátnak és élmény velük a közös munka, mindenközben pedig abban is biztos lehetek, hogy nem kell tartanom attól, hogy bármilyen nagyobb következménnyel vagy emberi sérüléssel járó munkahelyi baleset kialakulna, mert tökéletes munkavédelmi oktatásban és munkavédelmi rendszerben részesítenek bennünket.